Titel: “Van Deventer naar Wijhe is langer dan 37 meter”

Mijn bijdrage aan de Deventer Groepstentoonstelling van IJsselbiënnale 2017 is een schets.

Het unieke van de schets zit hem vooral in het formaat.

De tekening is weliswaar slechts 25 cm hoog, maar de lengte is ruim 37 meter en werd gemaakt tijdens een boottocht die door het Kunstlokaal werd georganiseerd in het kader van de workshop “Landschap in beweging”. Voor zover bekend is dit de langste tekening die ooit van het IJssellandschap is gemaakt.

Tijdens een anderhalf durende boottocht heeft de kunstenaar haar impressie van het uitzicht op de westelijke IJsseloever geschetst, vanaf de Deventer spoorbrug tot Wijhe. Met een grafietstift heeft ze al tekenend verslag gedaan van hetgeen langs skyline en vloedlijn was te zien. Ondertussen moest het papier steeds verder worden afgerold, in bedwang worden gehouden en worden opgerold om scheuren te voorkomen.

Van deze unieke tekenervaring heeft de kunstenaar ook een schriftelijk verslag gemaakt wat zich laat lezen als een gedicht.

De kunstenaar heeft een sportzaal tot haar beschikking gekregen om samen met haar partner de schets in plastic te kunnen verpakken. Omdat de sportzaal niet lang genoeg was om de schets in zijn volle lengte uit te rollen is de tentoonstelling bij de Kunstbiënnale ook voor de kunstenaar een zeldzame gelegenheid om de schets in zijn geheel te kunnen bekijken.