OVER MIJN PASSIE

Heerlijk vind ik het om al tekenend te onderzoeken hoe iets in elkaar zitten. Ik werkte altijd graag naar de directe waarneming. Landschappen maakte ik daarom ter plekke, ook bij strenge vorst. De sfeer en stemming waren bepalend bij de materiaalkeuze. Experimenterend ontstond een rijke diversiteit in techniek en stijl. De afmetingen van mijn werk varieert tussen 5 x 5 cm en 25 cm x ruim 37 meter.

Portret is van jongs af aan een van mijn favoriete onderwerpen. Graag schets ik nietsvermoedende mensen op een terrasje, de markt of in de dierentuin. In de auto maakte ik tijdens de file in een speciaal boekje supersnelle schetsen van het verkeer. Ik hou van de spanning dat mijn onderwerp niet statisch is en plotseling kan veranderen.

Mijn oudere werk ontstond vooral door af te beelden wat ik om me heen zag, met kleur en sfeer als belangrijkste ingrediënten. De herkenbaarheid van de beelden was aanvankelijk belangrijk maar langzaam liet ik dat los toen de beelden vaker van binnenuit gingen ontstaan.

Sinds november 2008 hou ik een tekendagboek bij waarin ik dagelijks een tekening over wat direct uit mijn onderbewustzijn naar boven komt zodra ik wakker word.

Ik hou van experimenteren met onderwerpen, technieken, stijlen, materialen & kleuren. Als kunstenaar varieer ik voortdurend en wil ik liever niet in een bepaald hokje worden gestopt

Mijn aversie tegen “de hokjesgeest” vertaal ik in beeldend werk. Zo heb ik mijn eigen hokjesgeest gecreëerd, niet in de laatste plaats om er mijzelf af en toe in tegen te komen.