Welkom!

Leuk dat u komt kijken!

Ik ben Geja Nieuwenhuijs (Leiden, 1954) en heb van jongst af aan veel getekend. Vooral mensen.

Zowel hobbymatig als beroepsmatig was ik altijd creatief bezig en daarbij kwam het tekenen en schilderen goed van pas. In 1988 begon ik met het volgen van cursussen en vanaf 1990 nam het tekenen en schilderen een passionele vorm aan. Ik tekende en schilderde “alles wat los en vast zit”.

Mijn ontwikkeling dank ik aan mijn docenten/kunstenaars bij de Leeuwenkuil in Deventer, (voorheen Centrum voor Kunsteducatie) Windesheim in Zwolle Leer Tekenen in Utrecht, het Kunstlokaal in Deventer en de Kolam in Zutphen. Bij de Kolam, Opleiding Genezend Tekenen studeerde ik in 2013 af als Holistisch Tekendocent.

Door mijn docenten ben ik anders gaan kijken, beter gaan waarnemen, ben ik veel gaan experimenteren, me in methodes gaan verdiepen en heb ik verscheidene technieken leren toepassen. Ze hebben me uitgedaagd en gestimuleerd en ik heb veel van hen geleerd, o.a. over mezelf.

Door mijn behoefte aan afwisseling hou ik me naast het tekenen en schilderen ook bezig met fotografie, glasfusen en sieraden maken. (zie de galerieën)

Kijk vooral ook even bij mijn schilderijenactie voor “War Child”.

Ik hoop dat u van mijn werk kunt genieten. En kom gerust nog eens terug!